Effektivitet!

Halv åtta slog jag upp ögonen i morse! En man väckte mig och sade att pannan visade felmeddelande. Inte så konstigt tycker jag då, med tanke på alla väderomslag! Kvinnan hade rätt! Som alltid..
Jag tog tag i städningen på entréplanet. Dammsugning och torkning av golv. De blänker ;-)! Plockade och donade i all världens väg med allt som fanns hemma. Kaoset är ikväll tillbaka. Hur lyckas jag liksom?! Fick ett samtal av en vän som behövde plåstras om. Känns bra när man kan göra nytta liksom! Vidare till svärföräldrarna för att lämna Eddie ett par timmar och sedan in till stan för en lektion i lyrik och dramatik. En ytterst intressant lektion. Har agerat dramaturg och det visade sig vara något som jag faktiskt kan tänka mig att jobba som!! Det om det.
Efter lektionen tog jag bilen till hemMagasinet och fynda tre st hissgardiner! Två mindre dukar och en längre :-)) Sagolikt!
Den stora bilen fick en ny torkararm och svärmor fick Aftonbladet.

Nu ligger jag däckad i soffan. Ska ta min hund på promenad, ställa mig i duschen och sen krypa ner i bingen. Jobb 7-15.30 i morgon och ytterligare tre pass väntar. På det ska jag lämna in ett fortfarande ofärdigt PM, läsa sex kapitel i en bok om samtal, ta mig igenom en av Strindbergs dramer och åka bort på middag på lördag kväll. Måndag kväll pustar jag ut!

Goodbye My friend!


Onsdag!

Sov i vanlig ordning en stund extra.
Skrev em bra bit på PM:et och nu har jag en bra utgångspunkt.
Har promenerat min lille hund och hämtat ut bibban med böcker från Adlibris.
Fönstret i gästrummet fick ett nytt utseende och i morgon ska jag köpa omtag till gardinerna.

Samtal om hur vi ska inhägna tomten och jag tror att det råder konsensus här hemma!


Kom ihåg tillgängligheten!!

Igår var det kursupprop på Lyrik och Drama. En spännande inledning om en forskares liv på Södermalm i Stockholm till att sedan lyssna på en föreläsning om jagets utveckling genom århundradena. Jag måste säga att jag är enormt förvånad över att det tagit just flera hundra från det att man såg människan som bara människa, till det att man såg människan som ett jag som tänker och finns. Cogito ergo sum (= jag tänker, alltså finns jag). Filosofen Descartes myntade denna fras på 1500 talet. Fascinerande!

Min syster och jag skulle åkt till Västerås idag. Jag har några tentor att hämta ut på akademin på högskolan men det får bli på måndag istället. Jag låg tillgänglig på jobb ikväll och tydligen behövs det folk eftersom att jag blev bokad ikväll. Det var fruktansvärt klantigt att jag inte tagit bort den. Men i morgon tar vi bilen och åker till erikslund. Ikea och lite shopping! Jajamen!!

Have a Nice day!


Nytt År! Ny Termin! Men inte särskilt många nya ansikten..

Idag startade en av fyra kurser, samtalsanalytisk metod med uppsats vilken kommer att bedrivas paralellt med tre litteraturkurser varav den ena börjar på torsdag - Lyrik och drama. Jag ska alltså denna termin skriva en b-uppsats, läsa en massa litteratur som ska författas på antingen en hemtentamen eller salstenta åh på det lite jobb och skötsel av hus o hem och sen toppa det hela med familj o vänner. Blir nog bra :D En sak i taget och med rätt prioriteringar så ska jag nog lyckas få ihop en vällagad kaka med mycket strössell! Jag tänker mig att jobbet och skolan tillsammans med skötseln av hemmet och huset är själva kakan. För att kunna få strössell på en kaka måste själva kakan bli lagad, och vad är väl bättre än en vällagad kaka med perfekt konsistens? Med andra ord måste jag lyckas med det ena för att få det andra.. ja eller nått sånt!
Större delen av de som var på uppropet har jag läst med tidigare. Vilket känns bra och roligt, eftersom vi inte sett till varandra på snart två år! Nästa vecka på söndag ska PM:et lämnas in för uppsatsen, i morgon ska jag kontakta min handledare och se om denne kan bistå mig med verktyg.
 
Åter till livet hemma i huset. Sköta brasan som min make tänt och sedan försöka författa något på PM:et...
 
 

Fredag i all ära

Vakade av kl.7 från nattpasset. Föll pladask på soffan kl.9.
En hund väckte mig kl.13, promenaddags
Lite pyssel och plock fram till fem åh sen for jag in till stan för att hämta Cecilia.
En kväll med vin, bakad potatis och skagenröra med andra tillhörande godsaker räddade kvällen. Det som ändå får stå i rampljuset är min kartong med pyssel! Någon jag känner fick stora ögon och öppen mun ! Bilder har jag dessvärre inte många av då min mobil fick stå för underhållningen i musikspelaren ;)
Många skratt ljöd inom huset väggar åh min kära vän har lagt ut en hel del kort. (Kika under länkar och klicka på Cecilias blogg.)


Det där med att vända dygnet

Igår jobbade jag kväll. Ett sånt där långt pass, 13.30-21.30. Bara åtta timmar, men fördelningen över hela eftermiddagen och kvällen gör att det känns så mycket längre. Ikväll är det dags för jobb igen, denna gång natt. Åh jag vet inte varför känslan -ledig- alltid uppenbarar sig när det är 24h till nästa arbetspass? Det går inte lägga sig ögonabums när man kommer hem. En timmes promenad med hunden innan man kommer in i duschen. Klockan är halv tolv då. Sitta i soffan för att varva ner, klockan är ett. Försöka somna. Klockan är närmare två. Vilket innebär uppstigning mellan tio och elva. Upp igen. Rasta hund och laga mat. Handla och äta maten. Åh vips så är klockan halv fyra och min make åker till jobbet, Eddie till husses föräldrar. Och om fem timmar börjar jag jobba. Hushållsarbete står på agendan..

Jag vet inte om jag egentligen är så förtjust i att vända på dygnet. Det blir rätt hackat och malet och jag blir så mycket mer trött av det.


Vitt vitt vitt!

I lördags var jag och köpte ett bord, tror jag nämnde det i ett tidigare inlägg. Imorgon ska jag påbörja renovering av det. Det ska bli vitt :) på vinden står också två piedestaler som ska bli vita :)
Kan säga att jag nu hoppas på att jag inte behöver jobba imorgon ;-) haha

Var in på underbara hem och köpte två dukar. En med vita blommor och mintgrön bakgrund :) och sen en rund med spets. Blev mycket fint :)


Om en vecka

Vid den här tiden om en vecka kommer jag inte att ligga vaken den här tiden. Jag kommer att sova och på morgonen cykla till skolan. Det känns skönt att ha en sysselsättning såsom både jobb och studier. Jag känner mig tillfreds. Det känns också skönt att renoveringen i huset har lagts på is. Vi har gjort mycket förändringar i huset och vill för tillfället bara leva i nuet utan några större krav på förändring. Min man ska under våren och sommaren inhägna tomten så att våra fyrfotade vänner kan ströva fritt på vår 1100 kvm stora tomt. Det gör allt lättare för oss och för de. Taket ska läggas om och inbyggnaden av balkongen ska göras, men inte av oss utan av en firma - hoppas jag. Ingen firma har lämnat offert ännu så jag vet ärligt inte hur det blir med den saken! Vi ska leja bort jobbet ial.

Bordet ska jag måla vitt. Hur fint blir inte det? :)


Välkommen 2013!

På söndagskvällen bestämde vi oss för att fara till mormor o morfar i Värmlandsskogen. Vår skott rädda hund kunde inte längre göra sina behov. Stackarn. Han har fortfarande svårt att gå ut när det är mörkt. Men med träning och träning ska vi nog få ordning på det.

Vi bjöds på trerätters.
* Gratinerad hummer till förrätt.
* oxfilé o potatisgratäng till huvudrätt
* Sprödbaksgratinerad camembert ost med hjortronsylt, till efterrätt

Mycket gott! Mina morföräldrar är två klippor! På kort varsel fixade de mat och tog emot oss. Trots att det var de som skulle komma till oss. Kärlek <3

För övrigt har dagarna rullat på. Julen är på väg ut ur vårt hus. Känns skönt att komma tillbaka till vardagen. I vår ska jag återgå till studierna. Känns bra. I sista sekund har jag anmält mig till svenska del 3. Kurserna bedrivs i Eskilstuna och det känns ännu bättre! Att slippa pendla till Västerås känns riktigt bra :)

Surfade runt på olika bloggar i förra veckan och har upptäckt ett klädmärke - Cream. En vacker uppsättning med kläder som går åt det romantiska lantliga hållet med mycket lager på lager.

Nu ska jag ta en sista promenad med min rädda trötta hund.
/en B

Strumporna och leggingsen är från cream.


RSS 2.0