Det där med sportlov

Två av mina kamrater på högskolan nämner att de haft sportlov. På två olika sätt. Själv vet jag inte vad det längre betyder eftersom att jag inte har haft sportlov sedan 2008. Mitt 'sportlov' har inneburit en vecka med tentaskrivande om August Strindberg och Samuel Beckett! Snart färdig och det ska bli skönt att sova. Jag ät minsann en riktig nattuggla och jag tycker att det är skönt att skriva till framåt fyra på morgonen. Sova till elva snåret och sedan gå upp och dricka en god smothie :) så får det bli även i natt.

Ja har i varje fall vart på Ikea. Det finaste och bästa köpet är i alla fall spegeln :) i sovrummet eller i hallen ska den få hänga. :)


Fasaden

Säger en sak. Insidan, något helt annat! Jag kan inte mer än att konstatera att jag är och blir så förbaskad på människor som inget begriper! Som inte förstår hur dumma de är! Det räcker så. Det om det..

Men vår fasad, huset. Kommer att få en blandning av liggande och stående vit panel. Knutarna, listorna runt fönster och dörrar kommer att bli dalaröda. Förstukvisten kommer att byggas in. Få en ingång med pardörrar. I vardagsrummet kommer vi att sätta in en altandörr. Dubbeldörrar. Detta projekt kommer att sträcka sig över ett par år men när det är färdigt..! Då vet ni en själ i Eskilstuna som kommer att sitta i en solstol vänd från solen och spegla sig i det vackra huset!


Rött? Vitt? Grönt??!

Offerter börjar ramla in på taket och tillbyggnaden. Ikväll ska min man och jag kolla vem vi ska anlita. Men, det stora >men
- Vad ska fasaden ha för färg!?

Jag gillar grön fasad med vita knutar. Känns lantligt och behagligt. Passar vår stil av boende.
Jag gillar också vitt! Vitt hus med vita eller faluröda knutar. Så himla fint!
Men också faluröd fasad med vita knutar - traditionellt!

Vad ska vi välja!? Tänk jag kan inte bestämma mig! Jag är vad mina föräldrar alltid kallar mig -ambivalent.
Det börjar bli ont om tid att bestämma oss för fasadkulören. Den ska nämligen sättas på den nya utbyggnaden. Nästa sommar planerar vi att sätta resterande av panelen. Vi prioriterar just nu inhägnad så att vår Eddie kan vanka fritt på tomten. Det underlättar mycket för projekten utomhus.

Ikväll går jag intro på ett nytt boende. Det känns skönt att prova på nått nytt. Men i morgon återgår jag till studierna.


Sleeping beauty

Somnade i vanlig ordning på soffan. Ska försöka sova. Tidig morgon i morgon. Skola fm och em. Jobb på natten. Skotta uppfarten behövs således. Men! Jag tänker inte överhuvudtaget ens säga att jag som många andra hatar den här årstiden! För det gör inte. Inte på långa vägar.


Åter bara vitt vitt vitt !!

Gårdagen bestod av en del kurering, en del målning av trappen och en del massor med läsning av litteratur. Idag är det jobb som väntar. Vidare hem och rasta hunden, läsa mera, äta något, måla lite till och sedan läsa.. Underbart!


Det fina vädret..

Hela helgen har jag befunnit mig inom den vita stenmuren. Jobbet alltså. Utanför sken solen och bara välkomnade ut alla väder glada människor! Jag själv fick däremot ingå i givande samtal med mina äldre på jobbet. Jag klagar inte, men att gå en riktigt lång promenad i solsken under vinterhalvåret och njuta av de varma strålarna... Ja det hade varit skönt.

Lördagen bjöd på god mat hos vänner. Varma päron med after eight och glass. Mumsigt gott!


RSS 2.0