Då var det över.. För fyra veckor

Ja, fyra veckor till resultatet på tentan. Till dess är jag fri från tenta studier på i alla fall tre veckor. Efter tentan åkte Cecilia och jag sedvanligt till Ikea. Hittade mycket fint :-) en vårduk, servetter, burkar, badrumsmatta, spegel till man, en vägglampa, kronljus i härliga färger, överdrag till strykbrädan, burkar att förvara specerier i - jag håller på och möblerar om i kökets alla skåp. Hittade mycket mer :-) bjuder så även på bilder :-)
Nu ska jag åka och hämta vårt golv från Beijer med förhoppningen att det går att lägga idag!

Take care!


Löpträning

Spring med Malou! Här är Malous löpschema utarbetat av löpproffset Malin Ewerlöf

2012-02-14
12:43

Vill du komma igång med löpningen? Följ EM-medaljören Malin Ewerlöfs schema som vem som helst kan följa.

Inled alla pass med 10 min rask gång som uppvärmning.

Vecka 1:

Pass 1: 20 min löpning. Varva 2 min jogg med 2 min rask gång

Pass 2: 20 min löpning. Varva 3 min jogg med 2 min rask gång

Pass 3: 20 min löpning. Varva 4 min jogg med 2 min rask gång.

Vecka 2:
Pass 1: 25 min löpning. Varva 3 min jogg med 2 min rask gång

Pass 2: 25 min löpning. Varva 4 min jogg med 2 min rask gång.

Pass 3: 30 min löpning. Varva 4 min jogg med 2 min rask gång.

 

Vecka 3:

Pass 1: 32 min löpning. Varva 4 min jogg med 1 min rask gång

Pass 2: 33 min löpning. Varva 5 min jogg med 1 min rask gång

Pass 3: 34 min löpning. Varva 6 min jogg med 1 min rask gång

 

Vecka 4:

Pass 1: 35 min löpning. Varva 6 min jogg med 1 min rask gång

Pass 2: 36 min löpning. Varva 6 min jogg med 1 min rask gång

Pass 3: 37 min löpning. Varva 6 min jogg med 1 min rask gång.

Vecka 5:

Pass 1: 37min löpning. Varva 7 min jogg med 1 min rask gång

Pass 2: 38 min löpning. Varva 7 min jogg med 1 min rask gång

Pass 3: 39 min löpning. Varva 8 min jogg med 1 min rask gång.

Vecka 6:
Pass 1: 39 min löpning. Varva 8 min jogg med 1 min rask gång
Pass 2: 40 min löpning. Varva 8 min jogg med 1 min rask gång
Pass 3: 40 min löpning. Varva 9 min jogg med 1 min rask gång

Vecka 7:
Pass 1: 40 min löpning. Varva 10 min jogg med 1 min rask gång
Pass 2: 40 min löpning. Varva 10 min jogg med 1 min rask gång
Pass 3: 40 min löpning. Varva 11 min jogg med 1 min rask gång.

Vecka 8:
Pass 1: 40 min löpning. Varva 12 min jogg med 1 min rask gång
Pass 2: 40 min löpning. Varva 12 min jogg med 1 min rask gång
Pass 3: 40 min löpning. Varva 13 min jogg med 1 min rask gång.

Vecka 9:
Pass 1: 40 min löpning. Varva 14 min jogg med 1 min rask gång
Pass 2: 40 min löpning. Varva 14 min jogg med 1 min rask gång
Pass 3: 40 min löpning. Varva 15 min jogg med 1 min rask gång.

Vecka 10:
Pass 1: 40 min löpning. Varva 15 min jogg med 1 min rask gång
Pass 2: 40 min löpning. Varva 16 min jogg med 1 min rask gång
Pass 3: 40 min löpning. Varva 16 min jogg med 1 min rask gång.

Efter vecka 10:
Våga’testa dig själv och prova att springa 5 km i ett sträck utan att gå, tempot är inte viktigt.

Lycka till önskar
Coach Malin

Lycka till önskar din coach Malin Ewerlöf Krepp

http://bakomkulisserna.eftertio.tv4.se/2012/02/14/spring-med-malou-har-ar-malous-lopschema-utarbetat-av-lopproffset-malin-ewerlof/

Min tanke är att jag med början på torsdag ska ta mitt första varv :) Det om det. Värst vad jag hängt upp mig på bloggen idag ^^


Hur var det nu?

Tenta? Trädgårdsarbete? Det sistnämnda såklart ^^ mycket roligare. Min pappas morfar var trädgårdsmästare så nog har jag anor att tycka om det :-) sättpotatisen gror och i morgon ska jag köpa ett drivhus :-) Tenta, ute, var de ja!

Det är underbart med ett eget hus, en egen trädgård och faktiskt människor som också tycker om trädgård. Min svärmor som bott i huset och verkat mycket trädgården har idag givit oss tummen upp för grödorna vi köpte :)
majs var dessvärre inte min idé. Min man berättade att han ofta odlade som liten, vilket han älskade, dock gillar han inte att äta de. Hur nu det går ihop? Ett drivhus ska jag köpa i alla fall. Där ska många av våra grödor få växa sig starka innan det är dags för sommarsolen. Jag längtar till sommaren! Nattarbete och sedan vila i trädgården. Underbart!

Återigen.. denna tenta..Jag ska nu fortsätta där jag slutade fram till 21.00. Serie på tv och sedan fortsätta. På torsdag är jag ledig, jag längtar! så även på fredag :)
Sådär i tentatider

Imorgon är det tenta, salstenta. Jag jobbade natt hela helgen och fick inte mycket gjort. Blev glad natten mot söndag när klockan skulle bli två men blev tre. Gårdagen vistades jag ute med böckerna. Egentligen låg jag mer i rabatten än satt med böckerna. Idag, vika in tvätt och försöka känna ångest för att det är tenta. Jag har pluggat, men kanske inte i den omfattning som jag borde. Jag är skoltrött, riktigt trött. Blää..

Jag vet inte vad jag ska säga. Finns inget att säga. Våren är underbar och jag mår bra!

/ B


...

Tomma ord. Besvikelser och barnsligheter. Dagisnivå. Jag förstår inget och sätter därför bara ett frågetecken efter och går vidare..


Första dagen som ensamstående..

Sov ut. Promenad med min fyrfotade vän. Tvätt ute på tork. Studier i massor. Lunch, kyckling och grönsakssås Cecilia :-) mixade morötter och broccoli! Åt den ihop med mormor som hängde med på tråden, 40 min om allt möjligt! Åkte sedan hem till de gamla kvarteren. Myste med maken och svärföräldrar. Han har nya arbetstider och från onsdag em till lördag morgon är Jag ensamstående. Känns okej :-) Tog ännu en promenad med min fyrfotade och njöt av våra gamla marker! Kärlek!
Städ, disk och plock. Nu en film och sedan studier igen :-) imorgon är det nattjobb igen :)

Tapet till hallen? Den är fin. Den randiga också. Får se vilken de blir :-)

På återseende!

/ en solig B


Ömsesidigt...

...de behöver inte förklaras närmare.. Inte alls. Ömsesidig.. Vänskap, kärlek, glädje.. Vad mer? Oavsett, det är underbart. Glad att jag får dela allt med ömsesidighet.

Sentimental? Nej. Bara lycklig! Kissa hund och sova.

Sov gott.

/ en B

Mimmi ville läsa tidningen. Egentligen tror jag hon gillar prasslet!


SJ..

Så även på våren är tågen försenade. Väntar på att min vän ska höra av sig om hon behöver åka med mig eller ej. Seminarium om en dryg timme. Nu, packa väskan för en eftermiddag i skolan.

Sol och värme. Lycka <3

/ en B


Tisdag, en vecka kvar till tentan.

Jobbade till sju i morse. Åkte hem och sov i drygt tre timmar, duschade och packade väskan för en föreläsning i Västerås. Tokigheter, som vanligt. Åkte hem med tankar om miljön. Människan; hemsk eller ej?
Tvingade Cecilia att åka med mig, tror hon ville dessutom. Vem vill inte ta chansen att komma med tåget en timme tidigare? Vi åt choklad och pratade. Kom på att kokostoppar med yoghurt säkerligen går att göra själv, mina står i kylen.

Sova dags.

// B

Rivaler, kan också komma överens ;-)
Är det den svala källarluften som gör de ense? Sötisar :-)


Älska

Sitter på ett café i Sthlm i bara har det så där oförskämt bra. Camillas kar o min kar är i Globen på Top Gear. En stor chai latte har smugit sig ner och något mer lär det bli.

Mina läderskor är underbara och jag bara älskar de!


.... fyra timmar senare

Ja det blev inte många timmar med sömn, ynka fyra. Tog en timmes promenad med Eddie och gick sedan hem och lade mig en stund på soffan. Huvudet har dock inte varit med alls vilket självfallet är naturligt!

Jag som för den delen inte skulle jobba mer i äldreomsorgen förrän i sommar kommer i mars jobba sex nätter. Gräsligt bra betalt -sex pass á 10 timmar med ob och helgersättning, kanske inte överdrivet bra betalt. Men fördelen med att jobba natt är att jag inte behöver så många pass och att det inte går åt så mycket dagar. Sen måste jag ändå medge att vården har sin charm. De äldre är verkligen goa! De är ju så himla goa och har så mycket att berätta. Natten var trots allt lugn och jag tycker det är bra! Det finns inget värre än oroliga själar som inte kan sova. Mina själar på avdelningen sov åh det känns bra att lämna en sådan rapport till morgonpersonalen. Det om det..

Har för övrigt målat dörrar och karmar, som skulle varit gjort för veckor sen. Motivation - noll. Men ändå vill jag ha det färdigt? I-landsproblem.

Problem, hållbar utveckling. Stackars miljön! Jag försöker vara miljömedveten. Inte åka bil för ofta, jag bor i stan och kan cykla! Det är bra! Jag soppsorterar och använder endas Såpa! Har miljömärkt tvättmedel och tvättar alla kläder på 30grader. Förrut handdukar och underkläder som går på 60grader. Rätt bra! Föreläsningen i går fick mig att bli mer medveten om miljö o problemen som människan skapat och skapar. En del säger, rätt många, att vi inte ska sätta mänskliga aspekter på djur, hur nu det kan gå ihop? Och hur tänkte den människan? Alla har lika värde.. punkt och slut..

nog babblat för idag. Imorgon väntas trevligheter..

Godnatt!

/en B

Det finns fördelar..

med att jobba natt. Jobba tio timmar med ob-ersättning och samtidigt ta det lite lugnt. Nattens arbete bjöd självfallet på ringningar- jag är ju faktiskt där för de boende. Samtidigt som jag hinner med en del studier. Nattarbete har många fördelar, många timmar varje pass, behöver då inte jobba lika ofta. Det märks i plånboken. Men negativt då? Att jag säkerligen inte kommer vara människa förrän ikväll då de egentligen ska sovas för natten. Att mina matpåsar från morgonens handling fortfarande står i köket. Samt, mitt humör. Att hitta kattkräk i soffan för tredje dagen i rad gör mig galen! Tråkigt o tvätta klädsel heela tiden! Dessvärre, stackars miljön!

Ne dags att göra slag i sak, inlägget är nog mer än obegripligt så jag lägger ner.. God natt!

/ en mycket trött B


Tisdag morgon..

Drar mig en extra lång stund i bäddsoffan där vi fortfarande sover. Sovrummet, inte långt ifrån färdigt. Men hallen, det är en del kvar. Två projekt, tre.. Sovrummet, hallen och trappen. Roligt och stimulerande. Det får ta tid. Vem har bråttom? Vi jobbar på med övervåningen när vi hinner och har lust. Vi är bara två i hushållet vilket är himla skönt när huset helrenoveras!

Ska ta mig upp o gå på promenad till makens föräldrar. Prata en stund och sen gå hem till boken. Den engelska litteraturen, jiippi!

Jag funderar så mycket. Dessutom. Åh flertalet gånger funderar jag över det här med vänskap. Det är något vackert o än mer ömsesidigt. Samtidigt som det inbegriper förståelse. Över lag, tror jag människan saknar förståelse. Hon är väldigt självcentrerad vilket man kan se överallt i samhället. Man står sig själv närmast brukar man säga.. Och andra närmare skulle jag vilja lägga till. Människan är ingen utvald person i det här fallet. Det är ett valt ord för att generalisera. Det om det.

Nu promenad!

// B


Vurpan med stort V!!

Det är vår nu, att konstatera. Med våren tillkommer obligatorisk vårstädning av min ljusblåa fara. Vilket min kära make så snällt har gjort :-) Känslan av glädje spred i kroppen när jag hoppade upp på cykeln och trampade årets första metrar in genom allén strax utanför vårt hus. Jag kom cirka 3 km och hade snällt vinkat tack åt en farbror på ett övergångsställe när cykeln bestämmer sig för att lägga sig på sidan och låta mig hamna i spagat. Något min kropp inte är van vid! Jag hinner samtidigt tänka att jag inte gör mig någon brådska att ta mig upp och cykla iväg för att jag egentligen skäms mitt i lunchruset! Jag tar istället god tid på mig och känner samtidigt allas blickar som säkert undrar hur den vuxna kvinnan lyckats vurpa mitt på ljusa och torra dagen! Grus är svaret! Det om det..

Inga stavar idag. Min kropp värker. Jag ska vila.

// en B


För dig Cecilia <3

Vad gör man inte för vänner! Jag kan blogga för din skull ^^ så får det bli!

Hemmagjort är godast! Helt klart! Har ikväll avnjutit en trerätters med min man och syster. Toast Skagen, kyckling ris currysås. Bäst av allt! Glassen, hemmagjorda maränger, och chokladsås, så även den by my own.
Nattjobb till idag, sov till ett.
Hängde tvätt och njöt sen sv solen.
Träd beskurna och gården något sånär städad. Ingen stavgång idag, det blir åter i morgon.

Igår, maken och jag klättrade uppför klippberget. Min lilla på 7 kilo sprang runt och sken av lycka. En lös hund är en ännu gladare hund <3

Snart dags att inta soffan, ännu inget sovrum. Golvet från Beijer kommer den 19 mars :-)

// en B


Stavgång och shopping

Att banta, eller med ett betydligt trevligare ord - förändra sin livsstil - är inte något man gör över en dag. Det tar lång tid och forskning visar att det att tar cirka fem år (!!!) innan en vana, kan kallas just, vana. Detta är vad jag nu arbetar med att förändra, min livsstil. Med feber och annat skit som min kropp ständigt råkar ut för har jag ändå trotsat det med att varje kväll denna vecka gått mellan 45-60 min stavgång. Något jag känner mig tillfreds med och som kommer att fortsätta. Varför berättar jag om det bloggen? Jag vet inte! Åh så länge jag inte vet varför jag skriver här, vilket sällan händer kommer jag inte fortsätta. Jag har införskaffat mig en dagbok och kommer istället skriva där. Vad beträffar msn och andra sociala nätverk kommet jag även att sluta med det. Varför liksom? Sms är okej. Enkelt sätt att stämma träff med vännerna!! Så gott folk! Mitt nästa inlägg kommer kanske handla om min c uppsats i svenska eller när jag om sex terminer från nu är färdig med min utbildning och vill berätta det för hela världen. Då kanske. Men nu!

Ta hand om er och tack alla ni som följt mig, eller nått sånt.

// en B


RSS 2.0